Αγαπημένα φυτά που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα

Αγαπημένα φυτά που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα

Αγαπημένα φυτά που δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα

Χρόνος ανάγνωσης: 
1 Λεπτό

Τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει ένα φυτό - εκτός από την διακόσμηση του σπιτιού μας- είναι αρκετά, καθαρίζουν τον αέρα του χώρου μας, μας επιτρέπουν να φροντίζουμε το περιβάλλον, μειώνουν το στρες και αυξάνουν την παραγωγικότητά μας. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, το «φορτωμένο» πρόγραμμά μας καθιστά την κηπουρική αδύνατη, ειδικά όταν έχουμε την πεποίθηση ότι τα περισσότερα από αυτά απαιτούν υπερβολική φροντίδα. Κι όμως στην αγορά, υπάρχει πληθώρα φυτών εσωτερικού χώρου, τα οποία μπορούν να παραμείνουν σε πολύ καλή κατάσταση, με ελάχιστο πότισμα και χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα, ομορφαίνοντας έτσι το εσωτερικό του σπιτιού μας. 

Μεταξύ αυτών είναι:

To Φιλόδεντρο

Το φιλόδεντρο ή Monstera deliciosa είναι από τα φυτά που απαιτούν περιορισμένο πότισμα για να επιβιώσουν, με συχνότητα το πολύ μία φορά την εβδομάδα. Το σημείο του φυτού αυτού που χρειάζεται την περισσότερη φροντίδα είναι τα σκούρα πράσινα, δερματώδη φύλλα του, τα οποία θέλουν συχνό καθάρισμα και ψέκασμα για να διατηρούνται ζωηρά. Τοποθετείται σε ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα, ιδανικά σε ένα δωμάτιο με έμμεση ηλιακή ακτινοβολία.

O Κάκτος

Το αγαπημένο αιωνόβιο φυτό όσων δεν έχουν πολύ χρόνο να αφιερώσουν στην κηπουρική είναι σίγουρα ο κάκτος. Ο κάκτος αναπτύσσεται και προσαρμόζεται καλά μέσα στο σπίτι, δεν χρειάζεται κλάδεμα, επιβιώνει σε ακραίες συνθήκες και είναι δύσκολο να μαραθεί.  Επιπλέον, μπορείς να το ποτίζεις μερικές μόνο φορές την εβδομάδα και κυρίως όταν το πάνω μέρος του χώματός του είναι εντελώς στεγνό. Ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για το φυτό αυτό.

H Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο, ανθεκτικό και μη απαιτητικό φυτό, αφού δε θέλει πολύ νερό (μέτριο πότισμα άνοιξη/καλοκαίρι και μία φορά το μήνα χειμώνα/φθινόπωρο), αντέχει σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και δεν χρειάζεται άμεσα έκθεση στο ηλιακό φως. Το φυτό αυτό παράγει οξυγόνο όλη την ημέρα, καθαρίζοντας ταυτόχρονα την ατμόσφαιρα του χώρου σου. Στο mastropantelis.gr θα βρεις τηλέφωνα, διευθύνσεις και χάρτες δρομολόγησης για τα κοντινότερα σε εσένα ανθοπωλεία και φυτώρια.

  Πηγή: https://loveyourselfmagazine.com/