6 χόμπι που αξίζει να δοκιμάσεις το 2023

6 χόμπι που αξίζει να δοκιμάσεις το 2023

6 χόμπι που αξίζει να δοκιμάσεις το 2023

Χρόνος ανάγνωσης: 
2 Λεπτά

Καλωσορίζουμε την καινούργια χρονιά με νέους στόχους και αλλαγές, ενώ ανάμεσα στα new year resolutions μας πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι στόχοι καριέρας, φυσικής και ψυχικής υγείας. 
Ένας πολύ ωφέλιμος στόχος που εστιάζει στο να αφιερώσεις χρόνο για τον εαυτό σου και την προσωπική σου ανάπτυξη είναι τα χόμπι. Με τη ζωή μας πλέον τόσο έντονα εστιασμένη στην τεχνολογία, υπάρχει τεράστια ανάγκη τα χόμπι που θα επιλέξεις να απέχουν από αυτήν. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε το άγχος και χαλαρώνουμε πραγματικά. Τα χόμπι είναι μια διέξοδος καθώς έχετε την ευκαιρία να αφιερώσετε χρόνο σε κάτι που σας ευχαριστεί!
Καθώς βάζετε τους στόχους σας για τη νέα χρονιά, σκεφτείτε και αυτά τα 6 χόμπι που αξίζει να δοκιμάσετε.

1. ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Το διάβασμα τείνει να είναι ένας κοινός στόχος που θέτουν οι άνθρωποι στην αρχή κάθε νέας χρονιάς, με την πρόθεση να διαβάσουν περισσότερο. Αν και είναι εύκολο να διαβάσετε χρησιμοποιώντας ένα ebook ή tablet, προτιμήστε να αφήσετε κάτω τις οθόνες υπέρ ενός φυσικού βιβλίου. Επιπλέον, προσθέστε ένα στοιχείο προσωπικής σύνδεσης στο αναγνωστικό σας χόμπι ξεκινώντας μια λέσχη βιβλίο! Είναι υπέροχη μια ζωηρή συζήτηση με μια ομάδα φίλων με κοινά ενδιαφέροντα. Και, αν η γνωριμία με νέους ανθρώπους είναι ένας ακόμα στόχος σας φέτος, οι λέσχες βιβλίου είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναπτύξετε την κοινότητά σας!

2. ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ
Ένα από τα καλύτερα χόμπι που σας βοηθούν να χαλαρώνετε είναι η κηπουρική. Το να απολαμβάνετε τον καθαρό αέρα και να νιώθετε την ικανοποίηση να καλλιεργείτε κάτι μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ικανοποίηση.

3. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Ένας τρόπος για να μειώσετε το στρες και το άγχος είναι να ξεκινήσετε το γράψιμο σε ημερολόγιο. Έχετε πλήρη δημιουργική ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο επιλέγετε να γράφετε ένα ημερολόγιο. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης (με όσα καλά συμβαίνουν κάθε μέρα στη ζωή σας) ή απλά να σημειώσετε τυχόν σκέψεις που έχετε στο μυαλό σας.

4. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Η τέχνη είναι εντελώς υποκειμενική, οπότε έχετε την ελευθερία να δημιουργήσετε ό,τι θέλετε! Και αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, δοκιμάστε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα ζωγραφικής. Είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι και να βρείτε μια νέα δραστηριότητα με τον σύντροφό ή τους φίλους σας

 5. ΟΜΑΔΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Το χόμπι που ανταποκρίνεται στο στόχους της φυσικής κατάστασης και μπορεί να είναι και ένας τρόπος να κοινωνικοποιηθείτε. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ομαδικές δραστηριότητες γυμναστικής που μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Επιλέξτε από πρακτικές χαμηλής έντασης, όπως η γιόγκα έως δραστηριότητες υψηλής έντασης, όπως το ποδήλατο.

6. ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ
Μια αποτελεσματική μέθοδος για να βρείτε την εσωτερική γαλήνη είναι η εξάσκηση του διαλογισμού. Χρειάζεται εξάσκηση για να καθίσετε με τις σκέψεις σας και να ηρεμήσετε το μυαλό σας, οπότε μην αποθαρρύνεστε καθώς αρχίζετε να δοκιμάζετε αυτό το χόμπι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν ήσυχο χώρο.

Αυτή τη χρονιά, αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας, ακούστε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας!

Στο mastropantelis.gr θα βρεις τηλέφωνα, διευθύνσεις και χάρτες δρομολόγησης για τους κοντινότερους σε εσένα επαγγελματίες συμβούλους ευεξίας και ομορφιάς, συμβούλους υγείας και ψυχολόγους.

Πηγή: www.healthstories.gr